Afvallen op gezonde manier

Afvallen op gezonde manier

29 juli 2022 Uit Door Admin

Eiwit shakes zijn het ideale hulpmiddel voor als je wilt afvallen op een gezonde manier. Eiwitten zijn belangrijke bouwstoffen voor het lichaam en worden gevormd door lange ketens van aminozuren. Wanneer eiwitten in je lichaam komen, in het spijsverteringskanaal, wordt het tot kleinere eenheden afgebroken. Deze eenheden, vooral aminozuren, kunnen weer als bouwsteen worden gebruikt voor de spieren. Eiwitten zijn dus noodzakelijk voor een gezond lichaam.

Effectief

goede darmfloraHet lichaam heeft wel wat moeite om eiwitten te verteren en genoeg energie en een goede darmflora balans zijn vereisten. Aminozuren zijn voor het lichaam wel gemakkelijker op te nemen, maar deze worden vaak in kleine hoeveelheden niet goed opgenomen vanwege concurrerende stoffen. Het is daarom noodzakelijk om grote hoeveelheden aminozuren tegelijkertijd in te nemen. Eiwit shakes zijn in veel situaties gemakkelijker, zeker om af te vallen.

Werking van eiwitten

Eiwitten hebben als grote voordeel dat ze je een verzadigd gevoel geven, zonder dat je vetten (koolhydraten) binnenkrijgt. Ze geven 4 kilocalorieën per gram en je hebt je portie eiwitten al snel binnen met eiwit shakes. Eiwitten zorgen ook voor verhoging van vetbranding.

Verschillende soorten

Eiwitten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals whey, whey isolaat en whey hydrolisaat. De verschillen zijn te vinden in de bewerking van elk eiwit. Whey is een onbewerkte eiwit die snel en goed verteerbaar is. Whey isolaat bevat een laag percentage lactose of melksuiker, wat ideaal is voor mensen met lactose intolerantie. Whey hydrolisaat is een eiwit complex dat al voorverteerd is en het beste opneembaar is.

Eiwit shakes innemen

Afslanken met eiwit shakes is vooral effectief als je een gezond dieet neemt en blijft bewegen. De shakes kun je bijvoorbeeld tussen ontbijt en lunch en tussen lunch en avondeten innemen, zodat je in die tijd geen andere etenswaren (zoetigheid of chips!) kunt snoepen. Je kunt de shakes ook innemen voordat je een barbecue hebt of een uitgebreid diner. Ook dan voorkom je dankzij een verzadigd gevoel dat je veel vet eten inneemt. Met de eiwit shakes voorkom je heel gemakkelijk dat je onnodig vetten binnenkrijgt.

Ook voor sporters!

SpierenEiwit shakes helpen overigens niet alleen bij het afvallen. Ook sporters kunnen er optimaal van profiteren. Spiercellen groeien optimaal als het lichaam aminozuren, de bouwstenen van eiwitten, binnenkrijgt. De eiwitten moeten anderhalf uur voor training worden ingenomen omdat het lichaam die tijd nodig heeft om de eiwitten te verteren. Een halfuur na het sporten kan er weer een eiwit shake worden genomen (liefst met whey) voor een snelle afgifte.