De zuivering van je lichaam in 3 stappen

De zuivering van je lichaam in 3 stappen

20 mei 2022 Uit Door Admin

De zuivering van het lichaam is voor een heleboel mensen een zeer belangrijke zaak. Niet alleen helpt het om op de lange termijn gezond te blijven, het is ook een goed idee om je lichaam regelmatig van alle giftige stoffen en afval te ontdoen zodat je een gezond functionerend systeem behoudt.

Hoewel veel mensen over detoxificatie spreken alsof het heel moeilijk is om te doen, is het tegendeel waar. Je kunt het proces van ontgiften in 3 eenvoudige stappen onderverdelen waardoor je een beter inzicht krijgt in hoe gemakkelijk en spannend dit proces kan zijn.

De eerste stap: Voorbereiding

Je moet de voorbereidingen voor een lichaamsreiniging niet onderschatten, zoals met veel dingen is de voorbereiding het halve werk! Je kunt het vergelijken met een spannende onderneming, niemand gaat zomaar skydiven of bungee springen zonder mentale en/of fysieke voorbereiding. De voorbereidingen voor een detox zijn belangrijk en diegenen die het wensen moeten zich vooraf voorbereiden zodat ze in staat zullen zijn om een volledige, gezonde detox te voltooien.

Een van de manieren om jezelf voor te bereiden is om enkele dagen voordat de ontgifting daadwerkelijk begint een mentale voorstelling te maken van het proces en de volgorde. Dit zal je niet alleen helpen om je geest helder te maken, maar ook je lichaam zal ervan profiteren. Er zijn natuurlijk tal van andere voorbereidende stappen die kunnen worden gedaan, maar een mentale voorstelling maken is de meest effectieve.

De tweede stap: Ontgifting

Deze tweede stap is de wezenlijke stap van het ontgiften en reinigen van je lichaam. Deze stap is vaak verbonden met oliën zoals lijnzaad, olijfolie, en primrose, alsmede rawfood soepen en gepureerde verse groenten. Dit zijn allemaal ingrediënten die het proces van het ontgiften ondersteunen en men wordt verondersteld om dat alles gedurende een periode van 24 uur te consumeren.

Sommige van de voorgestelde maaltijd die je gedurende deze tijd mag eten zijn gemengde of enkelvoudige groenten sappen, zoals selderij, komkommers, boerenkool, peterselie, tarwe gras, gerst en spinazie. Al deze ingrediënten kun je in een blender mixen tot een sapje die je ten minste driemaal tijdens de ontgifting moet drinken.

Iets anders dat je tijdens de ontgifting mag consumeren is groentesoep met veel knoflook en groene groenten. Dit is de enige soort soep die mag worden geconsumeerd omdat groentebouillon het beste is voor het systeem.

De derde stap: De afwikkeling

Sommige mensen noemen de derde stap het “einde” van de ontgifting maar de vraag rijst onmiddellijk wanneer je echt klaar bent met het reinigen van je lichaam. Hoe het ook zij, de rest van de detox bestaat er simpelweg uit dat je langzaam terugkeert naar je normale eetpatroon, weg van de rauwe en gepureerde sappen, de rauwe soepen en de essentiële oliën. Om zo veel mogelijk voordeel te hebben van deze uitlooptijd wordt deze stap verondersteld te worden voltooid in drie dagen tijd.

Al deze stappen zijn essentieel en belangrijk voor het reinigen van je lichaam om zodoende alle giftige stoffen uit je lichaam te spoelen. Een detox is iets dat veel mensen op een regelmatige basis uitvoeren. Het is zeker aan te bevelen om je lichaam op deze manier in top conditie te houden.