Dit is hoe voedingssupplementen je gezondheid kunnen verbeteren!

Dit is hoe voedingssupplementen je gezondheid kunnen verbeteren!

29 augustus 2022 Uit Door Admin

Gezond eten en leven, is iets wat we allemaal willen en zouden moeten doen – maar vaker dan niet bewijst het een hele uitdaging te zijn. Regelmatig sporten, voldoende zonlicht krijgen, niet te veel stress – vooral dat is een moeilijke – het zijn allemaal voorbeelden van gewoontes die ons kunnen helpen om onze gezondheid op de lange termijn te verbeteren.

Er is echter nog een ander hulpmiddel om die blakende gezondheid, waar je misschien van droomt, te bereiken: voedingssupplementen nemen.

Hoewel voedingssupplementen in geen geval een vervanging kunnen zijn van een gezonde levensstijl in het algemeen, zullen ze alleen maar helpen om je lichaam en geest nét dat beetje gezonder te maken. Hier lees je daar meer over!

3 belangrijke voedingssupplementen die je gezondheid een boost kunnen geven

1. Vitamine C: tegen infecties en meer

Wie denkt aan voedingssupplementen, denkt ongetwijeld meteen aan vitamine C. De oorsprong van vitamine C als krachtig voedingssupplement is te vinden in het feit dat tijdens de eerste lange ontdekkingsreizen over zee, zeevaarders een tekort hadden aan deze vitamine omdat ze geen verse voeding ter beschikking hadden. Hierdoor kregen ze scheurbuik, wat enkele nare symptomen met zich meebracht. Denk maar aan gewichtsverlies, bloedend tandvlees en meer.

Vitamine C is tegenwoordig in heel wat supplementvormen beschikbaar, van ascorbinezuur tot liposomale vitamine C. Doordat ons lichaam deze vitamine niet zelf kan aanmaken, is het altijd een goed idee om een dergelijke voedingssupplement bij te nemen!

2. Vitamine K: de ontwikkeling van je botten én een goede bloedstolling

Ook vitamine K is een must als je op zoek bent naar goede voedingssupplementen. Eigenlijk wordt het belang van deze vitamine vaak onderschat, maar hij speelt wel degelijk een grote rol bij tal van lichamelijke processen. Denk maar aan bloedstolling, zodat je bij een wondje niet doodbloedt. Ook heeft de hoeveelheid vitamine K die je binnenkrijgt een enorm grote invloed op de kracht en dikte van je botten.

Vitamine K komt dan wel in bepaalde dierlijke voedingsmiddelen voor (zoals lever en melk), het kan nooit kwaad om een extra voedingssupplement bij te nemen. Dit vooral omdat de voedingswaarde en het vitaminegehalte van conventioneel gekweekte en geteelde voeding vaak te wensen over laten!

3. Vitamine B12: voor een gezond zenuwstelsel

Ten slotte is er ook vitamine B12, dat als voedingssupplement steeds populairder wordt. Dit heeft eigenlijk vooral te maken met het feit dat steeds meer mensen plantaardig gaan eten. Hierdoor is het risico dat ze een tekort aan deze vitamine hebben meteen een stuk groter. Vitamine B12 is een essentiële vitamine voor heel wat lichaamsprocessen, waaronder het gezond houden van de zenuwen en het zenuwstelsel.

Ook vitamine B12 is in verschillende vormen verkrijgbaar als voedingssupplement. Enkele varianten die goed opneembaar zijn voor mensen zijn onder andere cyanocobalamine en methylcobalamine.

Een tekort aan vitamine B12 kan heel wat vervelende en zelfs gevaarlijke symptomen met zich meebrengen: gevoelloze tenen en vingers, minder vlotte bewegingen, evenwichtsproblemen en tintelingen. Reden genoeg dus om in een betrouwbaar vitamine B12 supplement te investeren!