Dit is waarom wandelen goed voor je is

Dit is waarom wandelen goed voor je is

23 augustus 2022 Uit Door Admin

Wandelen is een simpele activiteit die je vrijwel altijd uit kunt voeren. Voel je soms een drempel om toch de deur uit te gaan? Wij geven je redenen waarom dat stukje wandelen toch een goed idee is!

Tip 1: Je fysieke gezondheid

WandelenDoor te wandelen zorg je voor allerlei positieve effecten op je lichaam. Zo blijven je spieren soepel, worden je gewrichten sterker, werkt je bloedsomloop beter en kan je ademhaling een betere zuurstofopname behalen. Wandelen kan ook je spijsvertering en je vetverbranding verbeteren of in gang zetten. Ten slotte kun je met wandelen je conditie verbeteren.

Tip 2: Je mentale gezondheid

Ook mentaal heeft wandelen veel voordelen. Zo heeft wandelen een ontspannende functie, die bij mentale problemen erg fijn kan zijn. Ook kun je met wandelen gevoelens van stress, angst, depressie of slapeloosheid terugdringen.

Tip 3: Goed voor de lijn

Met een wandeling verbrand je stiekem toch nog een aardig aantal calorieën. Daarmee is wandelen ook een prima activiteit om af te vallen.

Tip 4: Minder kans op blessures

Wandelen is geen zware belasting voor bijvoorbeeld je gewrichten. Door te wandelen reduceer je de kans op blessures meer dan met andere sporten.

Tip 5: Wandelen kan overal

Als je een andere sport wilt doen, zal je al snel merken dat je hiervoor naar een sportclub of sportschool zult moeten gaan. Dat hoeft bij wandelen niet: dat kan letterlijk overal! Door de deur uit te stappen kun je direct aan de slag. Makkelijker wordt het niet.

Tip 6: Wandelen is (vrijwel) gratis

Nog een voordeel ten opzichte van andere sporten! Wandelen is namelijk vrijwel volledig gratis. Het enige wat je nodig hebt, is een paar goede schoenen. De kans is echter groot dat je deze al hebt, waardoor je meteen aan de slag kunt met je eerste wandeling.

Tip 7: Voorbereiding op het slapen

Als je ’s avonds moeite hebt om in slaap te komen, kan een wandeling je daarbij helpen. Een frisse neus, extra beweging en de ontspannende functie van wandelen dragen allemaal bij aan het feit dat je rustiger in je bed gaat liggen en sneller in slaap valt.