Een onschuldige maar soms pijnlijke kwaal is wintertenen

Een onschuldige maar soms pijnlijke kwaal is wintertenen

3 november 2022 Uit Door Admin

In de wintermaanden hebben veel mensen last van wintertenen. Kou in combinatie met vocht zorgen dat veel mensen last krijgen. Je kunt je voeten beschermen door het dragen van dikke wollen of thermo sokken.

Het wiebelen van je tenen kan voor een betere doorbloeding van je voeten zorgen. Twee keer per dag je voeten insmeren met vaseline wat helpt.Een remedie tegen wintertenen kan het insmeren van tijgerbalsem zijn.

Vernauwing van de bloedvaten kunnen dit ook veroorzaken. Als je oefeningen met je voeten doet stroomt het bloed beter door de aderen.

De kans hierop verkleint wanneer het binnen in huis behaaglijk is. Wanneer je niet voor verrassingen wil komen te staan ten aanzien van de stookkosten kun je natuurlijk ook zorgen dat je warme sokken en sloffen draagt.

Vrouwen hebben er meer last van. In de koude natte winter maanden krijgen 10 % van de mensen te maken met wintertenen.

Vanaf april is de kans op wintertenen een stuk kleiner.In het koude en vochtige seizoen kunnen wintertenen elk jaar terugkomen.

Jonge mensen en met name vrouwen hebben vaker last van. Vocht speelt hierbij een grotere rol dan kou.

Hoe onaangenaam het ook kan zijn, het hersteld zich meestal vanzelf binnen een uur tot drie weken.Deze zijn er in verschillende gradaties, van tintellende vingers tot zwerende wonden aan de vingers. Extreme temperatuurschommelingen voor mensen die last hiervan hebben  is funest.

Deze ontstaan door een slecht werkende bloedcirculatie van de kleine bloedvaatjes.Met wintertenen onder een warme douche staan moet u nooit doen.