Gewichtsverlies vergroten tijdens de overgang

Gewichtsverlies vergroten tijdens de overgang

16 september 2022 Uit Door Admin

In de overgang kunnen vooral last krijgen van allerlei verschillende klachten, zoals opvliegers, stemmingswisselingen en gewichtstoename. Helaas kunnen deze klachten ervoor zorgen dat vrouwen moeilijker afvallen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je kans op gewichtsverlies te vergroten. Hier zijn enkele tips:

Hormonen

1. Houd je hormonen in balans. In de overgang produceren vrouwen minder vrouwelijke hormonen, waardoor er een onbalans ontstaat in het lichaam. Het is belangrijk om je hormonen in balans te houden, omdat dit de klachten die je ervaart kan verminderen en omdat het je metabolisme kan beïnvloeden. Er zijn verschillende manieren om je hormonen in balans te houden, zoals het gebruik van hormonale vervangingstherapie of het nemen van supplementen.

Lichaamsbeweging

2. Voer regelmatig lichaamsbeweging uit. Lichaamsbeweging is niet alleen goed voor je algemene gezondheid, maar het kan ook helpen bij het afvallen. Het is belangrijk om regelmatig te bewegen om je stofwisseling op gang te houden en om je spieren en botten sterk te houden. Probeer minimaal 30 minuten per dag aan lichaamsbeweging te doen.

Gezond eten

3. Eet gezond. Een gezonde voeding is altijd belangrijk, maar het is vooral belangrijk in de overgang. Probeer voeding te eten die rijk is aan vezels, vitaminen en mineralen. Vermijd ongezonde voedingsmiddelen zoals junkfood en suikerhoudende dranken. Een gezonde voeding is niet alleen je gewicht onder controle houden, maar ook je klachten verminderen.

Water drinken

4. Drink voldoende water. Water is essentieel voor je gezondheid en het is ook belangrijk voor het afvallen. Het is aanbevolen om elke dag minimaal 8 glazen water te drinken. Water helpt je lichaam om afvalstoffen uit te scheiden en houdt je spieren en organen gehydrateerd.

Supplementen

5. Neem supplementen. Er zijn verschillende supplementen die je kunnen helpen bij het afvallen in de overgang. Ze kunnen ervoor zorgen dat je metabolisme sneller werkt, je eetlust onderdrukt en je spieren beschermt. Supplementen kunnen een geweldige aanvulling zijn op een gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging.