Acne is een heel vervelend probleem die vaak voorkomt bij jongeren. Bij acne is het zo dat de talgklieren van je huid ontstoken- of verstopt zijn. Er zijn verschillende dingen die je zelf kunt doen om acne te verminderen. We hebben de vijf beste tips voor je op een rijtje gezet.

Tip 1. Je huid goed verzorgen

Het is heel erg belangrijk wanneer je acne wilt voorkomen om je huid goed te verzorgen. Dit zul je dagelijks moeten doen. Er zijn hiervoor speciale acne gels te verkrijgen. Die kun je onder andere vinden bij de drogisterij. Het regelmatig gebruik maken van een zuiverend masker kan ook helpen. Zorg er verder voor dat als je gesport hebt je je gezicht direct wast. Zweet kan namelijk zorgen voor meer acne op de huid.

Tip 2. Zorg dat je gezond eet

Gezond eten zorgt ervoor dat je minder last hebt van acne. Je hoeft natuurlijk geen dieet te volgen maar je hou rekening met wat je eet en drinkt. Zo moet je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je voldoende fruit eet. Het liefst minimaal twee stuks per dag. Ook is het aan te raden om iedere dag groente tot je te nemen. Fastfood moet je zon mogelijk eten dit zorgt ervoor dat je immuunsysteem verzwakt waardoor je sneller last krijgt van acne. Voldoende water drinken is ook belangrijk.

Tip 3. Ga naar buiten als de zon schijnt

Als het goed weer is en de zon schijnt buiten maak dan lekkere een stevige wandeling. De warmte van de zon zorgt ervoor dat de bacteriën worden gedood die de acne veroorzaakt. Smeer je natuurlijk wel goed in met een zonnebrandcrème.

Tip 4. Vaker je kussensloop vervangen

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt maar je kussensloop zit helemaal vol met dode huidcellen. DIe dode huidcellen is een trigger voor je huid dat acne veroorzaakt. Probeer daarom meerdere keren in de week je kussensloop te vervangen. Het liefst iedere dag.

Tip 5. Medicijnen gebruiken

Als je alles hebt geprobeerd en geen enkele tip is succesvol kun je overwegen om medicatie te gebruiken. Je zult hiervoor wel eerst een afspraak moeten maken met de huisarts. Deze zal samen met jou gaan kijken wat de beste optie is. Zo kan het bijvoorbeeld bij meiden het geval zijn dat de pil een uitkomst is omdat de oorzaak zomaar hormonaal zou kunnen zijn.

Secured By miniOrange