Maagklachten, iedereen heeft er wel eens hinder van, lastig maar toch op te lossen.

Maagklachten, iedereen heeft er wel eens hinder van, lastig maar toch op te lossen.

24 oktober 2022 Uit Door Admin

Er zijn vele mensen welke geregeld ongemak hebben van hun maag: bijvoorbeeld een opgeblazen gevoel, kramp in de maag, een ‘luie’ maag, een brandend gevoel en nog veel meer. Nu kun je bij de apotheek verschillende artikelen vinden voor het ongemak, maar er zijn ook verschillende dingen welke jij zelf kunt doen waarmee jij je last op een natuurlijke manier kunt verlagen.

Als je echt geregeld hinder hebt van brandend maagzuur, er misschien iets in je voedingspatroon zit welke jij niet of moeilijk kunt verdragen. Er zijn vele mensen die onder andere niet goed tegen (sterk) gekruid voedsel kunnen en daar echt last van krijgen. Als je weet wat je ongemak is, dan kan jij dit soort maaltijden vermijden. Maar dat lukt helaas niet altijd en soms weet je simpelweg niet waar het vandaan komt.

Met deze tips kun jij het ongemak wat verlagen

Drink als jij hinder hebt van je maag eens wat gemberbier (zonder alcohol); gember heeft als eigenschap dat dit de maag tot rust brengt, en de koolzuur draagt er zorg voor dat je maag moet gaan werken en dan gaat verteren, waardoor hetgene dat je dwarszit vertrek.

Je kunt ook verse gember kopen (bewaar het in de koelkast) en een paar plakjes in een mok met warm water doen en dat drinken, of gemberthee drinken.

Een ‘luie’ maag (een maag welke niet aan het verteren gaat) kun je triggeren door snel een glas spa rood (water met toegevoegd koolzuur) te drinken. Hoewel niet charmant zal jij door te boeren je maag triggeren om te gaan werken.

Het kan ook zijn dat je maag van streek is doordat je spanningen hebt. Als jij thuis bent en jij hebt er ruimte en gelegenheid voor, dan moet je eens op bed gaan liggen nadat je een paar flinke slokken spa rood hebt genuttigd. Wrijf langzaam over je maag en blijf doorgaan totdat jou maag begint te werken.

Een rijpe banaan of een schijf verse ananas na de maaltijden kunnen de symptomen ook verlichten.

Roer een beetje appelazijn door een bodempje (ongeveer twee vingers hoog) heet water en nuttig dit voor je eten. Als jij de smaak niet kan verdragen (het is nogal zuur) dan kun jij ook capsules kopen. Je koopt deze bij een goede natuurzaak.

Hete pepermuntthee na je maaltijd werkt ook verzachtend, zeker als je pittig gegeten hebt.

Venkelthee stimuleert de werking van jou maag en verlicht het brandende gevoel.

Gezonde gewoontes, zo zie je maar er zijn tal van natuurlijke middeltjes welke je goed kunnen helpen!

Wil jij nog meer weten over natuurlijke wijzes van oplossen met de voeding. Wil jij weten hoe je kan afslanken door mentale aanpassingen dan helpen wij u graag.