Sinusitis

Sinusitis

28 augustus 2022 Uit Door Admin

Sinusitis is een ontsteking van de sinussen, de holtes in het gezicht. Het kan erg pijnlijk zijn en de neus kan dicht zitten. Er zijn verschillende soorten sinusitis, afhankelijk van de oorzaak.

Acute sinusitis

Acute sinusitis is een ontsteking die voor korte tijd duurt, meestal minder dan drie weken. Deze vorm van sinusitis is meestal het gevolg van een infectie, zoals een griep of een verkoudheid. De meeste mensen herstellen van acute sinusitis zonder complicaties.

Subacute sinusitis

Subacute sinusitis is een ontsteking die langer duurt dan drie weken, maar minder dan drie maanden. Deze vorm van sinusitis kan het gevolg zijn van een infectie of een allergie. Subacute sinusitis kan pijnlijk zijn, maar is meestal niet zo ernstig als acute sinusitis.

Chronische sinusitis

Chronische sinusitis is een ontsteking die langer dan drie maanden duurt. Deze vorm van sinusitis is meestal het gevolg van een allergie of een chronische infectie. Chronische sinusitis kan pijnlijk zijn en de neus kan dicht zitten. Chronische sinusitis kan ook leiden tot complicaties, zoals een infectie van het oog of het gezicht.

Recurrente sinusitis

Recurrente sinusitis is een aandoening waarbij de sinussen vaker ontstoken raken. Recurrente sinusitis kan optreden na een infectie, maar kan ook het gevolg zijn van een allergie of een andere aandoening.

Sinusitis kan optreden bij mensen van alle leeftijden, maar is vaker voorkomt bij kinderen en jonge volwassenen. Het is echter ook mogelijk dat sinusitis optreedt bij oudere mensen.

Symptomen van sinusitis

De meeste mensen met sinusitis hebben pijn en druk in het gezicht, een verstopte neus en een loopneus. Sommige mensen hebben ook koorts, hoofdpijn, een slechte ademhaling door de neus en tandpijn.