Snel Afvallen en bewegen

Snel Afvallen en bewegen

1 juli 2022 Uit Door Admin

Ze passen als moeder en kind bij elkaar, afvallen en bewegen. Toch vinden veel mensen het moeilijk om daadwerkelijk de stap te zetten, om meer te gaan bewegen. Tijd om eens in te zoomen op het proces van afvallen en bewegen, want het klinkt heel logisch, je valt af door meer te bewegen, maar hoe werkt dit precies? En waar moet je om denken, wanneer je meer wilt gaan bewegen? In dit artikel geven we je hier meer informatie over en kunnen we je wellicht inspireren om afvallen en beweging voortaan ook te combineren.

Verhoog je calorieverbruik met meer beweging

Naast een gezonder eetpatroon, met een zo laag mogelijk aantal calorieën, kun je het proces van afvallen bevorderen door meer te bewegen. Doordat je meer gaat bewegen, heeft je lichaam vanzelfsprekend meer energie nodig om goed te kunnen blijven functioneren. Wanneer je niet toegeeft aan het gevoel van trek, of dit doet met bijvoorbeeld een appel of banaan, zal je lichaam de energie ergens anders vandaan moeten halen; uit het overtollige vet in je lichaam.

Door de hoeveelheid beweging geleidelijk op te bouwen, zal je lichaam steeds meer van dit overtollige vet gaan verbranden, waardoor je lichter wordt en een slanker postuur krijgt. Zo heeft een toename van je dagelijkse beweging invloed op het proces van afvallen. De enige voorwaarde is dus, dat je je eetpatroon niet aanpast aan de toegenomen energiebehoefte van je lichaam. Deze heeft meer dan voldoende aan je vetreserves, die je het liefste zo snel mogelijk kwijt wilt!

Bouw je wekelijkse beweging langzaam op

Afvallen en bewegenEen van de grootste valkuilen voor mensen die afvallen en bewegen willen gaan combineren, is dat ze te hard van stapel lopen. Vaak door ineens een x aantal keer in de week te gaan trainen, zonder daarvoor aan enige vorm van beweging te hebben gedaan. Doordat je lichaam de nieuwe vorm van bewegen niet gewend is, zal deze eraan moeten wennen en voldoende tijd moeten krijgen om zich na een training volledig te kunnen herstellen.
Bij dat laatste gaat het vaak mis, mensen trainen een dag na de vorige training nog zwaarder en langer, om die overtollige vetten maar te verliezen. Het tegendeel gebeurd echter, je lichaam blokkeert en raakt uitgeput, waardoor je wellicht weken uit de roulatie raakt. Dit zorgt er niet alleen voor, dat je in die weken van rust flink zal aankomen, maar het werkt ook demotiverend.

Begin dus altijd rustig en bouw de hoeveelheid beweging per week rustig op, om de combinatie van afvallen en bewegen zo goed mogelijk te kunnen benutten. Gun je lichaam de tijd om zich aan te passen aan je nieuwe situatie, met meer beweging en in verhouding een mindere inname van calorieën. Na een paar weken zal je al snel over een aanmerkelijk betere conditie beschikken en tevens de eerste kilo’s zijn kwijtgeraakt. Daarbij geeft bewegen je ook gewoon een heerlijk gevoel, wanneer je weer een snellere tijd op je vaste ronde hebt neergezet bijvoorbeeld!

Afvallen en bewegen; de ideale combinatie!

Kortom, we kunnen dus stellen, dat afvallen en bewegen een ideale combinatie zijn. Je dient er enkel voor te zorgen, dat je beiden rustig opbouwt. Pas je eetpatroon nooit teveel aan, zodat je lichaam de tijd heeft om te wennen aan de nieuwe situatie, waarin het met minder energie dezelfde prestaties neer moet zetten.
Dit geldt ook voor de beweging, je lichaam moet kunnen herstellen na een intensieve training en daarbij ook beter worden. Je traint immers niet alleen voor het verlies van overtollige vetten, maar ook om jezelf een betere conditie te geven. Dit laatste geeft je na een training een kick, maar zorgt er vaak ook voor, dat je je lekkerder in je vel voelt. Begin vandaag dus nog met deze succescombinatie!