Vaginale schimmelinfectie

Vaginale schimmelinfectie

5 oktober 2022 Uit Door Admin

Een vaginale schimmelinfectie is een infectie van de vagina die veroorzaakt wordt door schimmels. Schimmelinfecties komen vooral voor bij vrouwen en kunnen erg vervelend zijn. Ze kunnen jeuk en irritatie veroorzaken en soms ook pijn bij het vrijen.

Symptomen van een vaginale schimmelinfectie kunnen onder andere zijn:

– jeuk

– irritatie

– witte, klonterige afscheiding

– pijn bij het vrijen

Vaginale infectie symptomen

Als je last hebt van een of meer van deze symptomen, dan is het belangrijk gaan. De dokter kan je vaginale schimmelinfectie behandelen met medicijnen. Het is belangrijk om de behandeling af te maken, zelfs als de symptomen al verdwenen zijn. Als je de behandeling stopt voordat de schimmel helemaal weg is, dan is de kans groot dat de schimmel terugkomt.

Vaginale schimmelinfectie voorkomen

Een vaginale schimmelinfectie is een veel voorkomende aandoening die wordt veroorzaakt door een overgroei van schimmels. Het kan erg ongemakkelijk en pijnlijk zijn, vooral tijdens het vrijen of wanneer je plassen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunnen helpen om het risico op een schimmelinfectie te verminderen.

  • Was je regelmatig, vooral je vagina, met warm water en een milde zeep. Droog je daarna goed af, vooral in de plooien van je vagina.
  • Verander regelmatig van tampon of maandverband.
  • Gebruik niet te veel zeep of douchegel op je vaginale gebied.
  • Wees voorzichtig met het gebruik van antibiotica. Sommige antibiotica kunnen de natuurlijke balans van bacteriën in je vagina verstoren, waardoor je gevoeliger bent voor een schimmelinfectie.
  • Verander ook regelmatig van ondergoed. Kies ondergoed dat gemaakt is van katoen of andere natuurlijke vezels. Vermijd ondergoed van synthetische vezels, zoals nylon of polyester.
  • Doe je kleding niet te strak aan, vooral niet je broek. Vermijd het dragen van strakke kleding zoals spijkerbroeken of leggings.
  • Doe je badkleding niet te lang aan als je in het zwembad bent of in een sauna.
  • Vermijd het dragen van badkleding tijdens het slapen.
  • Drink voldoende water. Het drinken van voldoende water helpt je lichaam te hydrateren en kan helpen voorkomen dat je vaginale gebied uitdroogt.