Wat maakt zorghulpmiddelen van bijvoorbeeld Medipoint zo de moeite waard?

Wat maakt zorghulpmiddelen van bijvoorbeeld Medipoint zo de moeite waard?

29 augustus 2022 Uit Door Admin

Hoe goed je ook voor jezelf kunt zorgen en hoe goed je je eigen gezondheid en mobiliteit ook kunt beïnvloeden door de juiste levensstijl, in sommige gevallen is het noodzakelijk om gebruik te maken van een zorghulpmiddel.

Zorghulpmiddelen zijn eigenlijk hulpmiddelen waarmee mensen die minder valide zijn, of moeite hebben om zich op een normale manier in de maatschappij te begeven en te functioneren, toch méér vrijheid ervaren.

Dergelijke zorghulpmiddelen kan je kopen, maar ook huren. Er bestaan heel wat diensten die zo’n producten aanbieden. Een goed voorbeeld daarvan zijn Medipoint hulpmiddelen.

Wat maakt professionele zorghulpmiddelen nu precies zo de moeite waard? En wat kan je verwachten als je vertrouwt op een service als Medipoint? Vragen waar je hieronder een antwoord op krijgt!

Goede redenen om te kiezen voor zorghulpmiddelen bij aanbieders als Medipoint

1. Een breed aanbod aan zorghulpmiddelen

Diensten als Medipoint bieden in de eerste plaats heel wat zorghulpmiddelen voor uiteenlopende situaties. Het standaard aanbod bestaat bijvoorbeeld uit aangepaste fietsen voor minder valide mensen, maar ook rolstoelen, scootmobielen, tilliften en nog veel meer. Op die manier vind je voor jouw situatie, beperking en voorkeur precies het hulpmiddel dat je nodig hebt om toch van een vrije manier van bewegen en functioneren te genieten.

2. Huren óf kopen, het kan allebei

Nog een goede reden om zorghulpmiddelen te kiezen bij een service als Medipoint? Je beschikt over de mogelijkheid om te huren of te kopen. Bij Medipoint kunnen klanten bijvoorbeeld gebruik maken van een uitleenpool voor scootmobielen en rolstoelen, zodat ze erg flexibel een oplossing vinden voor hun beperkte mobiliteit.

Kopen is erg interessant als je een groter budget hebt, en bijvoorbeeld permanent een zorghulpmiddel nodig hebt. Een gehuurd zorghulpmiddel betaal je per maand, en biedt vooral financieel voordeel als het om een tijdelijke oplossing gaat!

3. Een vaste adviseur én monteur

De tijd staat niet stil, en dat geldt ook voor de evolutie van de zorg en alle zorghulpmiddelen die daarbij komen kijken. Dat maakt het voor heel wat mensen, en dan vooral senioren, vaak een uitdaging om op de juiste manier met die hulpmiddelen om te gaan en ze correct én veilig te gebruiken. Gelukkig bieden services als Medipoint ook hiervoor een oplossing!

Het is immers mogelijk om een eigen monteur en adviseur in te schakelen als je problemen ervaart of hulp nodig hebt bij het gebruik van jouw zorghulpmiddel. Hierbij gaat het altijd om een vaste persoon, die je bijstaat en tips geeft in verband met het gebruik van je rolstoel, scootmobiel of een ander essentieel zorghulpmiddel. Zo gebruik je het veilig én efficient, en geniet je dus nog méér van de (bewegings)vrijheid die het biedt!

De juiste zorghulpmiddelen als basis voor een vrije manier van leven

Diensten als Medipoint helpen minder valide mensen vast en zeker, dankzij een complete service en een breed aanbod aan zorghulpmiddelen. Het resultaat? Zelfs zij die niet mobiel zijn, genieten van een hogere mate van vrijheid. En dat draagt op zijn beurt ongetwijfeld bij aan een betere levenskwaliteit!