Wat te doen bij eczeem

Wat te doen bij eczeem

2 augustus 2022 Uit Door Admin

Eczeem komt voor in maar liefst zeven verschillende soorten en kan op meerdere plaatsen op je lichaam voorkomen. Eczeem is gelukkig niet besmettelijk of schadelijk voor je gezondheid, maar kan wel erg vervelend zijn door de jeuk die eczeem met zich meebrengt. Wij geven je tips om je milde eczeem te verhelpen. Bij veel last door eczeem kun je het beste contact opnemen met je huisarts, die je een meer specifieke behandeling voor kan schrijven.

Tip 1: Vooral niet krabben

Hoewel het heel verleidelijk is, is het veel beter om niet toe te geven aan de jeuk en te gaan krabben. Door te krabben gaat het eczeem in elk geval niet weg en wordt het misschien zelfs wel erger. Blijft de jeuk aanhouden? Dan kun je bij de apotheek of de huisarts vragen om een middel tegen de jeuk vragen.

Tip 2: Verzorg je huid

Bij eczeem zal je merken dat je huid veel vocht verliest en minder vettig aanvoelt. Je huid droogt dus uit. Het is belangrijk om je huid daarmee wat te helpen door het aanbrengen van de juiste producten, die je huid met een aantal voedingsstoffen weer helpen aansterken. Er zijn een aantal producten die specifiek ontworpen zijn voor eczeem beschikbaar.

Tip 3: Zorg voor minder stress

Heb je veel stress? Dan kan dat ook zorgen voor meer eczeem. Hoewel het soms lastig kan zijn, is het belangrijk voldoende te ontspannen. Ook lichaamsbeweging kan helpen stress en daarmee eczeem te verminderen.

Tip 4: Draag katoenen of linnen kleding

Deze stoffen zorgen namelijk voor een betere luchtstroming over je huid, wat leidt tot minder irritatie dan stoffen als polyester. Dit geldt niet alleen voor je kleding, maar bijvoorbeeld ook voor je beddengoed.

Tip 5: Douchen na zweten

Door zweet op te laten drogen, wordt je eczeem alleen maar erger. Als je gezweet hebt, kun je dit het beste direct afdouchen.

Tip 6: De zon

Zonlicht kan je helpen je eczeem te verminderen. Zorg wel dat je jezelf goed insmeert en dat je ook niet té lang in de zon blijft liggen. In dat laatste geval droogt je huid alleen maar verder uit.