Welke oefeningen kun je doen met elastieken

Welke oefeningen kun je doen met elastieken

13 september 2022 Uit Door Admin

Het is belangrijk om regelmatig te oefenen met elastieken, want dit kan je helpen je spieren en gewrichten soepel te houden. Het is echter niet altijd makkelijk om een goede oefening routine samen te stellen. Daarom hebben we een aantal oefeningen op een rijtje gezet die je helpen je spieren en gewrichten soepel te houden.

1. Leg een elastiek om je enkels en plaats je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Strek je ellebogen en plaats je handen in je nek. Buig dan je ellebogen naar achteren totdat je een strekking in je bovenarmen en borstspieren voelt.

2. Plaats een elastiek om je enkels en plaats je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Houd je ellebogen gestrekt en plaats je handen voor je borst. Buig dan je knieën en zak door je heupen totdat je bovenbenen horizontaal zijn met je onderbenen. Houd deze positie even vast en keer dan weer terug naar de uitgangspositie.

3. Leg een elastiek om je enkels en plaats je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Houd je ellebogen gestrekt en plaats je handen voor je borst. Buig dan je knieën en zak door je heupen totdat je bovenbenen horizontaal zijn met je onder. Strek je dan één been naar achteren en houd deze positie even vast. Keer dan weer terug naar de uitgangspositie en strek dan je andere been naar achteren.

4. Leg een elastiek om je enkels en plaats je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Houd je ellebogen gestrekt en plaats je handen in je nek. Buig dan je ellebogen naar achteren totdat je een strekking in je bovenarmen en borstspieren voelt. Terwijl je deze positie aanhoudt, voer een cirkelvormige beweging uit met je heupen.

5. Leg een elastiek om je enkels en plaats je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Houd je ellebogen gestrekt en plaats je handen in je nek. Buig dan je ellebogen naar achteren totdat je een strekking in je bovenarmen en borstspieren voelt. Terwijl je deze positie aanhoudt, voer een cirkelvormige beweging uit heupen. Verander dan van richting en voerweging in de tegenovergestelde cirkeldeur.