Zo verwijder je overtollig eelt eenvoudig zelf

Zo verwijder je overtollig eelt eenvoudig zelf

25 juni 2022 Uit Door Admin

Met eelt kun je je voethuid beter beschermen. Toch is te veel eelt niet altijd goed voor je: het kan er niet zo mooi uit zien of zelfs pijnlijk worden. Daar wil je dus vanaf, maar hoe?

Wat is eelt precies?

Eelt is een verdikking in de bovenste laag van de huid die beschadiging op dit deel van het lichaam wil voorkomen. Daarom zit eelt vaak op plaatsen die snel beschadigd kunnen raken doordat je ze dagelijks veel gebruikt, zoals op je voet of je hiel. Werk je veel met je handen, dan kun je ook hier eelt krijgen. Eelt werkt hier dus heel beschermend. Als je te veel eelt weg haalt, kun je juist weer pijnlijke plekken krijgen.

Waardoor ontstaat overtollig eelt?

De natuurlijke aanmaak van eelt is dus een goed verschijnsel, maar soms maakt je lichaam ook te veel eelt aan. In dat geval spreken we van overtollig eelt. Dit overtollige eelt kan een aantal oorzaken hebben:

  • Langdurig staan
  • Overgewicht
  • Ouderdom
  • Schoenen die niet goed passen
  • De stand van je voeten

Hoe kun je overtollig eelt zelf weghalen?

1: Puimsteen

Dit stukje vulkanisch natuursteen wordt heel veel gebruikt om eelt weg te schuren. Dit heeft alles te maken met het ruwe oppervlak van de steen, waarin kleine holtes verborgen zitten. Zo schuur je alle dode huidcellen weg en wordt je huid weer glad.

2: Eeltrasp

Dit product is precies wat de naam doet vermoeden: een kleine rasp waarmee je je eelt kunt verwijderen door met de rasp over je eelt te wrijven.

3: Voetvijl

Een voetvijl heeft vaak twee kanten met een grovere en een fijnere vijl. Het beste is om met de grove kant te beginnen en later over te schakelen op de fijnere kant. Zo worden je voeten weer soepel en glad.

4: Eeltcrème of pleisters

Zowel eeltcrème als eeltpleisters hebben speciale ingrediënten die jouw eelt zachter maken en het zo makkelijker te verwijdere n maken. Eeltcrème hydrateert tegelijkertijd je voeten.